Árny-báb-színház készítése otthon


Az első #bábozzotthon projekt:

Remek hírrel szolgálhatunk a karantén idején!
Tudjuk, hogy nehéz az otthonlét, s soha nem vágytatok még ennél jobban a tavaszra, de míg várjuk, hogy újra kiszabadulhassunk, addig egy kis játék-sorozatot hozunk Néktek!

Ki sem kell mozdulnotok, s a bábszínház, a mese beköltözik az otthonotokba, addig is, és azután is, hogy újra találkozunk majd!

Az alábbi videó segítségével rövid idő alatt elkészíthetitek az árnyparavánt, s a bábokat saját elképzeléseitek szerint, (olyan anyagok segítségével, melyek megtalálhatóak a háztartásban), és kezdődhet a játék, melynek csak a képzeletetek szab határt!

Árny-báb-színház készítése otthon!

Ma van a Bábszínházi Világnap!Készítsetek ma Árny-báb-színházat!Ünnepeljük együtt otthon a Játék Szabadságát, a Bábszínházi Világnap Ünnepét!A teljes felhívásunkat az eseményben olvashatjátok:https://facebook.com/events/s/a-babszinhazi-vilagnap-unnepe-/677076103119271/?ti=iclVárjuk a fotókat, videókat!#bàbozzotthon #puppetathome #markuszinhaz #markuszinhazpecs #bábszínházivilágnap #puppetry #worldpuppetryday #shadowpuppet #shadows #árnydoboz #shadowbox

Posted by MárkusZínház egy Bábszínház on Saturday, March 21, 2020

Videózzátok le az 1-2 perces jeleneteket, s küldjétek el nekünk e-mailben! Lássuk, mi mindent lestetek el tőlünk!

Ha feltöltitek a világhálóra a videót, kérjük használjátok a #babozzotthon vagy a #puppetathome hashtaget, hogy megtaláljunk Bennőtöket!

A videókat majd jól összedolgozzuk, s egy világméretű kisfilm lesz belőle!
Videóitokat folyamatosan várjuk a Karantén ideje alatt!

Amire szükséged lesz: Pizzás doboz (vagy egy nagyobb karton félbehajtva), ragasztó, sütőpapír, gémkapocs, tűzőgép (vagy jancsiszög), olló, vékonyka karton (vagy vastagabb papír a bábokhoz), saslikpálcika (vagy hurkapálcika), fültisztítópálcika, cellux/kitakarószalag.
És az elengedhetetlen kellék, a Zseblámpa!

Felhívásunkra várjuk minden gyermek, felnőtt, szakmabéli, bábos, bábtalan videóját is!
Legyünk minél többen, s ünnepeljük együtt otthon a Játék Szabadságát!

Nincs elég ötleted hozzá?
Inspirálódj 2017-es KARAKULIT Árny-Játék Fesztiválunk képeiből:

KARAKULIT GALÉRIA

Hamarosan újabb videóval jelentkezünk, addig is BÁBOZZ OTTHON!

s Vigyázzatok Magatokra drága Mélyen tisztelt Publikum!

A MárkusZnház társulata